Anycubic Kobra S1 Manuel olarak yeniden başlat arızası

Anycubic kobra s1 yazıcımda sürekli olarak manuel olarak yeniden başlatın arızası almaktan bıktım. Bu arıza için genel bir çözüm var mıdır? Yazılım güncellemesi alabileceğim ya da eski yazılıma dönmem gereken yolu belirtebilen başına aynı durum gelen?

Selam,

Hata kodu 10409’sa çok yüksek oranda baskı kafası ile anakart arasındaki kabloda temassızlık olunca oluyor. Kabloyu değiştirebilirsiniz.

10407’se genelde hotend bozuk oluyor, onu deneyebilirsiniz. Eski firmware’e dönme Anycubic’te yok maalesef.

Eski sürüme dönme konusunu buldum bu oluyormuş flash disk içerisine önceki sürümün kurulumunu bulup yükleyebiliyorsunuz. Fakat hotend arızası varken hotendi değiştirdim. Hotend değişikliği sonrası herhangi bir sorun yokken 24 saatten fazla baskı aldım. Daha sonrasında her seferinde böyle arıza vermeye başladı. Manuel olarak yeniden başlatın diye.

Hata kodu nedir ekranda çıkan?

@yunus.gunes

Bence olay hotend’in bozuk olmasından çok hotend değiştirirken kablo/konnektör tarafında bir şeylerin gevşemesi/temassızlık yapması gibi duruyor.

Yukarıda yazdığın olay genelde şöyle oluyor: İlk başta kablo idare ediyor, sonra titreşim + ısı döngüsü ile soket azıcık oynuyor ve sürekli hata vermeye başlıyor.

Hotend değiştirirken istemeden şunlar olmuş olabilir:

• Kafa kapağını kapatırken kalın siyah kafa kablosu tam oturmamış olabilir.

• Toolhead kartındaki soketlerden biri tam oturmamış olabilir.

• Termistör/ısıtıcı kablosu bir yerde ezilmiş/sıkışmış olabilir (ince kablo, hemen belli etmeyip sonradan saçmalıyor).

• Kablo güzergâhı kötü kaldıysa kafa sağ/sol yapınca kablo gerilip arada kopuk gibi davranabiliyor.

Ben olsam şöyle yapardım:

1. Ekrandaki hata kodunu net yaz (10409 mu 10407 mi vs).

2. Yazıcı kapalıyken kafa kapağını aç, soketleri sök-tak (özellikle ana kablo + hotend/termistör soketleri). klik edip tam olarak otursun.

3. Kafayı elle sağa sola götürüp bak: kablo bir yerde geriliyor mu sıkışıyor mu?